Informatie over bureaulampen

bureaulamp Bureaulampenwinkel is de bureaulampenspecialist van de Benelux. In het assortiment vindt u vrijwel alle type bureaulampen die er op dit moment te verkrijgen zijn. U kunt hierbij denken aan een bureaulamp met led verlichting of bijvoorbeeld halogeenverlichting. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Welke uitvoering is het minst belastend voor ons milieu en uw portemonnee?

Bureaulamp met spaarlamp

Een spaarlamp heeft geen opstarttijd en dit heeft tot effect dat u bij het aanzetten van de lamp direct goed licht heeft. Tevens bieden sommige spaarlampen de mogelijkheid om het licht te dimmen. De levensduur van een spaarlamp varieert tussen de 6000 en de 15.000 uur, de variabele dimbaarheid is hierin niet meegenomen. Door de hoge lichtopbrengst en het lage stroomverbruik zijn spaarlampen dus zeer geschikt voor functionele verlichting in bijvoorbeeld werkruimtes of in de keuken.

bureaulmap met spaarlamp

Bureaulamp met halogeenlamp

De halogeenlamp in energieklasse A en B mogen geproduceerd blijven worden. Deze halogeenlampen hebben de beste kleurweergave en zijn goed te dimmen. De kleur van deze lamp wordt warmer naarmate deze gedimd wordt en zijn daarom uitermate geschikt voor het creëren van een sfeervol kantoor. Halogeenlampen zijn ook de enige lichtbronnen met precies dezelfde kleurweergave (CRI) als daglicht. Het nadeel van halogeenlampen is dat ze in verhouding het duurst zijn als wordt gekeken naar de Total Cost of Ownership en de milieubelasting.

bureaulmap met halogeenlamp

Bureaulamp met LED-lamp

Een LED-lamp gaat heel lang mee, afhankelijk van het type kan dit wel tot 100.000 uur. Een ander groot voordeel van een LED-lamp is dat deze lamp het minste warmte vrij geeft en dat maakt deze ook de meest energiezuinige lamp.

Bureaulamp met LED-lamp

Lichtopbrengst: wat zijn de verschillen?

Met de opkomst van de led lamp is het lastig te bepalen wat nu ongeveer het aantal watt is van de traditionele gloeilamp. Onderstaand overzicht helpt u op weg:

Led Spaarlamp Halogeenlamp Gloeilamp
1 Watt 2.5 Watt 5 Watt 7 Watt
5 Watt 11 Watt 28 Watt 25 Watt
7 Watt 15 Watt 35 Watt 40 Watt
10 Watt 20 Watt 42 Watt 60 Watt

kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van de verlichting wordt aangegeven in graden Kelvin.
De nieuwe generatie LED-lampen bieden een capaciteit tot 6500 Kelvin, vergelijkbaar met gewoon daglicht.
Halogeenlampen komen meestal uit tussen 2500 en 3000 Kelvin, vergelijkbaar met een warm witte kleur.
Spaarlampen komen ongeveer overeen met LED-lampen, tot wel 6500 Kelvin, ook vergelijkbaar met daglicht.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest